Serie A – Betting på en av Europas beste ligaer

Innenfor europeisk fotball er det mange ligaer som har en stor og stolt historie. Et av disse landene er Italia, som er blitt verdensmester mange ganger, og som senest i 2021 ble europamester i fotball. De italienske fotballklubbene har gjennom årene forsynt seg grovt av sølvtøyet i de europeiske cupene.

For tiden er det ikke like mye penger i italiensk fotball som i for eksempel engelske og spansk toppfotball. Dette gjør at de italienske lagene ikke tiltrekker seg de store utenlandske navnene i like som grad som før, men når lagene fra italiensk Serie A møter andre europeiske klubblag, biter de likevel godt fra seg, I italienske Serie A er det mange lag med stolte tradisjoner, selv om det også i denne ligaen er noen lag som har utmerket seg mer gjennom historien.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opp till 2000 NOK
3
100% opptil 2000 NOK
4
2000 NOK
5
100% opptil 5.000 kr

Det er kåret en italiensk seriemester i Serie A siden 1929

Systemet med en nasjonal liga kom på plass i 1929 da Serie A ble det øverste nivået i det italienske ligasystemet. Før den tid kåret man en italiensk seriemester gjennom kamper blant de regionale mesterne. Dette kom på plass i 1898, men det var første på slutten av 1920-tallet at ligamesteren ble kåret ved at alle lagene spilte to kamper mot hverandre. Siden 1898 er det kun tre ganger i forbindelse med de to verdenskrigene, at det ikke er blitt kåret en italiensk seriemester.

Det er Juventus eller Den gamle dame som er grossisten når det kommer til antall seriemesterskap i Italia. Hele 36 ganger har Torino-laget blitt seriemester. Nest flest titler har Inter Milan eller Nerazzurri med 19, mens erkerivalen fra Milano, AC Milan eller Rossoneri har sikret seg 18 titler. Fjerde flest seriemesterskap med sine 9, er det Genoa som har. Til sammen er det 16 lag som er blitt italienske seriemestre en eller flere ganger.

De siste sesongene er det Juventus som har dominert med 9 seriemesterskap på rad i sesongene 2011/2012 til og med 2019/2020-sesongen. Andre lag som Roma, Inter, AC Milan, Lazio, Napoli og Atalanta har gjort sitt beste for å utfordre dette hegemoniet, men i en lengre periode var det Juventus som hadde de største økonomiske musklene. 

betting på Serie A

Oddsspilling på Serie A

Serie A er stor når det kommer til betting blant norske spillere. Mange har et favorittlag i denne ligaen, og derfor liker de også å plassere noen oddsspill på kampene i den italienske toppdivisjonen i fotball. Spiller du odds på Serie A, så står jo ikke denne ligaen tilbake for noen andre når det kommer til engasjement og spenning. 

Det er mye du kan spille odds på i Serie A. Hver kamp har hundrevis av forskjellige utfall, men det største oddsmarkedet er vinnermarkedet. Rett og slett hvilket lag som vinner kampen, eller om den ender uavgjort. De samme tre utfallene kan du også ha på en pausekupong, eller du kan kombinere resultatet ved pause og fulltid på den samme tippelappen. 

Mer om oddsspill

Følger du enkeltspillere tett, kan du selvsagt spille odds på at favorittspilleren din scorer det første målet i en konkret kamp. Du kan også spille odds på om dette skjer i løpet av de første 10, 15, 20 eller 30 minuttene av kampen. Om en spiller pådrar seg gult eller rødt kort er også et oddsmarked i Serie A. 

På de enkelte kampene kan du også plassere oddsspill på om kampens første mål kommer i løpet av det første kvarteret, og om dette kommer på straffespark, ved innkast, på corner eller ved et frispark. Dersom du synes det er mer spennende å spille på det konkrete resultatet i kampene i Serie A enn på HUB, kan du selvsagt spille på dette ved både halvtid og fulltid. Eller begge deler om du foretrekker det. 

Mange av spillene du kan spille på før kampene begynner i Serie A, kan du også spille til liveodds etter at kampen har startet. I tillegg kan det komme markeder som du bare får på livebetting. Motta en oddsbonus også for en god start.