Cashback-bonus – få tilbake noen av tapene

Det finnes mange forskjellige oddsbonuser hos bettingselskapene. Dersom du har holdt på med oddsspilling tidligere, så har du helt sikkert stiftet bekjentskap med de fleste av disse. Kanskje har du også valgt å hente en del bettingbonuser i forbindelse med kampanjer eller som ny kunde hos en bookmaker. Bonuser i form av gratispenger, gratisspill, risikofrie spill eller innskuddsbaserte sportsbonuser. 

En bonustype som det blir bare mer og mer av hos bookmakerne er cashback. Dette er en bonus som beregnes basert på oddsspillingen din samt hvordan det har gått med oddsspillene dine. Dette er også en bonus som er super til betting, siden den gir deg nye muligheter for suksess med sportsbettingen og dermed oppnå overskudd når du spiller odds.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opp till 2000 NOK
3
100% opptil 2000 NOK
4
2000 NOK
5
100% opptil 5.000 kr

Få en bonus fra bookmakeren basert på utfallet av oddsspillingen din

Oddsspillerne elsker cashback, og derfor vil du finne kampanjer med cashback hos de aller fleste bettingselskaper. Siden de som driver med sportsbetting setter veldig pris på denne bonustypen, så kjenner selvsagt bookmakerne sin besøkelsestid og byr på stadig mer av denne bonusvarianten til kundene sine. 

Cashback er en bonus som bookmakeren tilbyr deg basert på utfallet av oddsspilling som du har gjort. Det er imidlertid ikke en oddsbonus som du kan hente bare fordi du har spilt odds. Du får ikke cashback om du har hatt suksess med oddsspillingen. Uansett hvor mye du har spilt odds for. Cashback kan bare hentes hvis du har gått i minus med oddsspillingen din i et nærmere definert tidsvindu. 

Dette innebærer at du bare kan hente en cashback-bonus hos bettingselskapene dersom du har hatt et nettotap på oddsspillingen din. Hvilke perioder dette gjelder for varierer fra bookmaker til bookmaker. En definert tidsperiode kan være den siste uken, de to siste ukene eller den siste måneden. Mange bettingselskaper tilbyr cashback i forbindelse med tidsbestemte kampanjer, mens andre igjen tilbyr kontinuerlig cashback. Det siste innebærer at du for eksempel kan hente en cashback-bonus på ukentlig basis.

cashback bonus

Cashback i praksis

Som nevnt over beregnes cashback for et eventuelt nettotap i forbindelse med oddsspillingen din i en definert tidsperiode. Nettotapet ditt er det du har spilt odds for minus alle gevinstene dine. Dersom du har spilt odds for 10 000 kroner den siste måneden og samtidig har vunnet for 7000 kroner, er nettotapet ditt på 3000 kroner.  

Hvor mye du eventuelt kan hente i cashback varierer fra bettingselskap til bettingselskap. Hos noen bookmakere kan du hente cashback for hele nettotapet ditt uansett hvor stort eller lite det er. Imidlertid opererer de fleste bookmakere med cashback opptil et visst beløp. Hvor mye du kan få i cashback varierer også mellom spillselskapene, men det virker som om 10% av nettotapet er blitt en «bransjenorm». Samtidig finnes det selvsagt bookmakere som har prosentsatser som er både høyere og lavere enn denne bransjenormen.

En bookmaker som du har spilt odds hos tilbyr kanskje cashback på 10% opptil bonusbeløpet 1500 kroner. Det innebærer at hvis du har hatt et nettotap på 15 000 kroner i den aktuelle tidsperioden, kan du hente den maksimale bonusen på 1500 kroner. Hadde du derimot hatt et nettotap på 3000 kroner, kunne du sikret deg en cashback-bonus på 300 kroner, siden det er 10% av nettotapet.

Av og til har du kanskje vært litt ekstra ivrig med oddspillingen i forbindelse med store mesterskap som OL eller fotball-VM, men samtidig har ikke denne storspillingen gitt de ønskede resultatene. Kanskje har du pådratt deg et nettotap på hele 25 000 kroner de to siste ukene, og dersom det er realiteten vil du hente den maksimale cashback-bonusen på 1500 kroner hos den aktuelle bookmakeren. Du får altså ikke 2500 kroner i bonus, men må nøye det med det som er maks på 1500 kroner. Hadde du derimot spilt odds hos en bookmaker som gir cashback på alt nettotap, ville du kunne sikret deg 2500 kroner i cashback.   

Varierende vilkår og betingelser for cashback

Som for alle andre bonustyper, så kommer også cashback som oftest med vilkår og betingelser. Hvordan disse er varierer fra bookmaker til bookmaker. Enkelte ganger kan du være så heldig at det ikke er noen omsetningskrav. Da kan du faktisk ta ut bonusen i ekte penger umiddelbart dersom du ønsker det. Stort sett tildeles imidlertid cashback med omsetningskrav samt krav om minsteodds. Det innebærer at du kan miste hele eller deler av cashback-bonusen mens du møter betingelsene. 

Ofte er omsetningskravet på sympatiske 1x, og dersom hensikten din med å sikre deg cashback er å redusere nettotapet ditt ytterligere, så spiller ikke dette kravet noen rolle. Andre ganger kan du oppleve at omsetningskravet er enda større, og desto større det er, jo større er sjansen for at bonuspengene reduseres mens du gjennomspillet dette. Likevel bør du aldri takke nei til tilbud om cashback siden du uansett ikke taper penger på det. Samtidig får du jo også nye vinnersjanser på bettingselskapets regning.